Sperm Donasyonu

Doğuş Tüp Bebek Merkezi Sperm Donasyonu

Sperm Donasyonu Nedir?

Sperm donasyonu veya sperm nakli kendi sperm hücreleriyle gebe kalamayacak (Azospermik hastalarda) veya gebe kalması sağlık yönünden riskli (genetik veya bulaşıcı bir hastalık taşıyan) bir çiftin banka spermi (donör spermi) kullanılmak suretiyle gerçekleştirdiği bir tüp bebek uygulamasıdır.

Sperm donasyonu aynı zamanda evlilik yapmadan hamile kalmayı düşünen bekar bayanlarında anne olmak için sıklıkla başvurdukları bir tedavi şeklidir. Sperm donasyonu işleminde gebelik başarısı anne adayının yaşına, yumurta rezervine, oluşacak embriyo kalitesine göre değişkenlik göstermektedir.

Günümüzde azospermik hastalar için sperm üretimi amacıyla kök hücre çalışmaları sürdürülmektedir. Fakat tedavi olarak hiç bir ülkede uygulama aşamasına gelinmemiştir. Bu nedenle sperm arama teknikleri olan Mikro-TESE, TESE, TESA, MESA, PESA uygulandıktan sonra olumlu bir sonuç alınamamışsa, sperm donasyonu tedavisi tek alternatif tedavi şeklidir.

Genel olarak tedavi ettiğimiz çiftlere bakıldığında Mikro-TESE, TESA ve TESE işlemini son kez Kıbrıs’ta merkezimizde denedikten sonra elde edilen neticeye göre çiftler kendilerine yol belirlemektedirler. Tedavi sırasında sperm hücresi bulunursa işlem normal tüp bebek tedavisi olarak devam etmekte eğer sperm hücresi bulunmaz ise bankadan seçilen sperm örneği ile tedavi sperm donasyonu olarak düzenlenebilmektedir.

Benzer şekilde sağlıklı yumurtası olmayanlar da yumurta donasyonunu düşünebilirler.

Kıbrıs’ta sperm donasyonu tedavisi çok uzun yıllardır yasal olarak uygulanmaktadır. Kıbrıs başarı oranları, tedavi ücretleri, konaklama – servis hizmetleri, tatil imkanı, tecrübe ve teknolojik olarak sperm donasyonu tedavisi için cazibe merkezi olmuştur.

Özellikle Türkiye’de yaşayan hastalar pasaport gerekmediğinden, dil sorunu olmadığından ve en önemlisi Avrupa ülkelerine kıyasla finansal açıdan çok ucuz olması sebebiyle Kıbrıs’ta tedavi olmayı tercih etmektedirler.

Merkezimizde sperm donasyonu, yumurta donasyonu tedavisinden sonra en sık başvurulan donasyon tedavisidir. Tedavinizle ilgili beklenen başarı şansınızı başarı oranlarımız bölümünden öğrenebilirsiniz.

Kimler Sperm Donasyonuna İhtiyaç Duyar?

  • Erkeğin kalitesiz spermi veya hiç sperminin olmaması
  • Erkeğin genetik bir hastalığa sahip olması
  • Erkek partneri olmayan kadınlar
  • Klinefelter Sendromu olan erkekler

Ropa Yöntemini Tercih Eden Çiftler

Bu teknik, iki kadından oluşan bir çiftin Tüp Bebek sürecini aktif bir şekilde paylaşmasını sağlar, bunlardan biri bebeğe yumurtayı sağlayan genetik anne, diğeri ise hamileliği taşıyan biyolojik annedir.

Banka Sperminin Temini ve Seçimi

Sperm donasyonu için bankadan seçilen sperm numuneleri daha önceden tüm rutin bulaşıcı ve genetik hastalıklar bakımından taranmış, döllenebilirliği kanıtlanmış spermler olmaktadır. Tedaviye başvuran çiftlerin talepleri doğrultusunda kan grubu uyumu ve fiziksel özellik uyumu sağlanarak tedavi için sperm belirlenmektedir. Sperm donasyonu için kullanılan spermler Amerika, Danimarka gibi ülkelerde bulunan sperm bankalarından temin edilmektedir.

Sperm donasyonu için kullanılan banka spermlerinde ileride sorun yaşanmaması için HIV, Hepatit B, Hepatit C, Sifilis, Klamidya, Gonore, Kistik fibroz, Talasemi (Thalasemia) ve Karyotip (46 XY) taramaları yapılmaktadır.

Sperm Bağışı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sperm bağışçıları birçok prosedürden geçerek sperm bağışçısı olabilir. Bu süreç titizlikle yönetilir.

  • Tıbbi geçmişleri, ailelerinin tıbbi geçmişleri ve ayrıntılı cinsel geçmişini kapsayan bir araştırma yapılır. Örneğin; Ailelerinde epilepsi, kalp hastalıkları, astım, romatizma veya psikiyatrik bozukluklar gibi kronik veya kalıtsal bozuklukları olan erkekler bağışçı olarak kabul edilmez.
  • Muayeneler ve testlerle fiziksel ve ruhsal sağlığının iyi olduğuna karar verilir.
  • Kan testleri, sperm örnekleri gibi hayati testler birden fazla kez yapılır.

Sperm Donasyonu Tedavisinde Alıcının Ön Tedavisi ve Takibi

Tüp Bebek tedavisi için gerekli testler ve muayeneden sonra bayanın yaşına ve yumurta rezervine göre bir hazırlık protokolü belirlenerek anne adayı kendi doktoru tarafından veya bizim önereceğimiz bir doktor tarafından kendi ülkesinde takip edilerek ön tedaviye başlatılır. Ön tedaviye bayanın adet kanamasının 2. veya 3. gününde başlanır ve tedavi yaklaşık 10-15 günlük bir süreç alır. Bu işlemde amaç bayanın normal adet döngüsünde birkaç tane olgunlaşan yumurta hücrelerini ilaç yardımıyla uyararak – çoğaltarak çiftin tüp bebek işlemindeki başarısının artmasını sağlamaktır.

Anne Adayından İstenilen Testler:
1. FSH, LH, E2, PRL  (Adet kanamasının 2. veya 3. günü yapılacak)
2. AMH
2. TSH, T3, T4 testleri
3. Tam Kan Sayımı
4. Açlık Kan Şekeri
5. Üre, SGOT, SGPT
6. PTZ, INR, APTT
7. Folik Asit, Vit B12 ve Vit D
8. Kan Grubu Analizi
9. HbsAg, Anti-HBc total, Anti-HCV, HIV, VDRL
10. Pelvik Ultrason Raporu, (USG veya HSG)

Anne Adayından İstenilen Bilgiler:
1. En son adet tarihi (ilk günü)
2. Tedavi döneminizin kararı

Baba Adayından İstenilen Testler:
1. Önceden Geçirilmiş ise TESE veya Mikro-TESE Raporu
2. Kan Grubu Analizi
3. FSH, LH hormon analizleri
4. Sosyal uyum için baba adayının fiziksel özellikleri ve fotoğrafı istenmektedir.

Sperm Donasyonu İşleminin Kıbrıs’taki Tedavi Süreci

Sperm donasyonun’da bayanın ön tedavisinin tamamlanması ile çiftin 1 haftalık Kıbrıs seyahati planlanarak tedaviye başlanır.

1.gün genel olarak hiçbir işlem yapılmadan çiftin havalimanından transferi sağlanarak otelde dinlenmesi sağlanır. Ertesi gün anestezi altında yumurta toplama işlemi yapılacağından işlem saatinden 6 saat öncesine kadar yemek yememesi ve su içmemesi konusunda anne adayı uyarılır.

2.gün yumurta toplama işlemi (OPU) saatine göre hastanemizin aracı otelden hastalarımızı alarak kliniğe ulaşımlarında yardımcı olur. Hastanemizde anne adayına anestezi altında yumurta toplama işlemine (OPU) girer. Çifte sperm donörü konusunda tercihi sorularak işlem için banka spermi belirlenir. Bu işlemden sonra mikroenjeksiyon ile dölleme işlemine geçilerek tüp bebek sürecine başlanır.

3.gün, 4. gün, 5. gün, 6. gün hastalarımız otelde istirahat ederek embriyolarının gelişim sürecini bekler.

7.gün işlem saatine göre hastanemizin aracı ile ulaşım sağlanarak embriyo transferi için hastanemize gelinir. Hastalarımıza embriyolarının gelişimi ile ilgili bilgi verildikten sonra hastanın idrara sıkışması beklenerek transfer işlemine alınır. İyi kalitede 2-3 embriyo seçilerek anne adayına transferi ultrason eşliğinde sağlanarak tedavi tamamlanır. Transfer işleminden sonra hasta 2 saat hastanemizde kendi odasında dinlendirildikten sonra yine ulaşımı sağlanarak otele ulaştırılır.

8. gün hastamızın uçak saatine göre aracımız ulaşımını sağlayarak çitfi yolcu eder. Tüm tedavi süresince uçak biletleri, ulaşım ve konaklama hastanemiz tarafından sağlanarak hastalarımızın sadece tedavilerine konsantre olmaları sağlanır.

Sperm Donasyonu Tedavisinden Sonraki Süreç

Sperm donasyonu tedavisi gebelik sonucu embriyo transfer gününden 12 gün sonra kanda yapılan Bhcg hormon analizi ile tespit edilir. Bu süre zarfında anne adayı ağır iş yapmamalı ve eşi ile cinsel ilişkide bulunmamalıdır. Gebelik testi pozitif ise hasta ilaçlarına söylenen şekilde devam eder ve ilk ultrason muayenesi için kendi belirleyeceği kadın doğum uzmanından randevu alarak gebelik takibine başlar. Eğer gebelik sonucu negatif ise verilen ilaçları bırakarak adet kanamasının gelmesini bekler.

Kıbrıs Sperm Donasyonu Fiyatları

Tüp bebek tedavileri konusunda Kıbrıs en çok tercih edilen bölgelerden birisidir, bunun nedenleri arasında; devlet politikalarının tüp bebek merkezlerine manevra alanı tanıması, tüp bebek merkezlerinin en güncel teknikleri takip etmesi ve fiyat ile kalitenin bir arada sunuluyor olması var. Kıbrıs sperm donasyonu fiyatlarının değişkenliğini etkileyen birçok faktör vardır. Bu faktörlere dair bilgi edinmek ve net fiyat öğrenmek için bizimle iletişime geçin.

Kıbrıs Sperm Bankası Fiyatları 2024

Sperm donasyonun’da spermler lisanslı sperm bankalarından alınır. Sperm bankalarında, saç, göz, ten rengi, boy, kilo, eğitim seviyesi ve kan grubu türüne göre bir donör seçilebilir.

Kıbrıs tüp bebek merkezimizde kullanılan spermler dünya genelinde güvenilirliği ve kalitesi kanıtlanmış sperm bankalarından temin edilir. 2024 Kıbrıs sperm bankası fiyatları hakkında bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Sizi Arayalım

ya da 0548 854 70 70 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Takibe Al

Doğuş IVF Logo
Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi
Op. Dr. Şevket Alptürk İletişim için: 0548 854 70 70 📞 KKTC Lefkoşa📍
www.cyprusivf.net 🏩

Arama Yapın

Son Yazılar