Yumurta Donör Kriterleri
Yumurta bağışı veya yumurta donörü olmak için daha önce doğum yapmış veya kürtaj olmuş doğurgan, 20-30 yaşlarında genç, normal vücut ağırlığında, özgeçmişinde herhangi tıbbı ve genetik sorun olmayan ESHRE ve ASRM kriterlerine uygun, tarama testleri temiz sağlıklı bayanlar, çocuk sahibi olamayan ailelere yardım amacıyla yumurta bağışında bulunabilirler.
Donör olan kişi bağışladığı yumurta hücreleri üzerinde hiç bir hak iddia edemez. Yumurta bağışı tedavisi gizlilik içerisinde yürütüldüğü için alınan yumurta hücresinin kimin için kullanıldığını ve tedavi sonucunda gebelik meydana gelip gelmediği hakkında bilgi sahibi olamaz.
Yumurta Bağışında Yumurta Toplama İşlemi Öncesi
Yumurta bağışında, yumurtalar alınmadan önce hamilelik riski vardır, bu nedenle cinsel ilişkiden kaçınmak veya prezervatif kullanarak ilişkide bulunmak tavsiye edilmektedir.
Yumurta donörü adetinin 2. veya 3. günü gerekli kontrollerden sonra ilaçlara başlar. Yumurtalık – İlaç tepkisini ölçek için 2-4 günlük aralıklarla kan testleri ve ultrason muayenesi yapılır. Toplam tedavi süreci 12-15 günlük bir zaman alır.
Yumurta Bağışında Yumurta Toplama Süreci ve Sonrası
Yumurta toplama işlemi 20-30 dk süren ve anestezi altında uygulanan basit bir işlemdir. Gelişen yumurtalar vajinal yolla toplanır. Bu nedenle herhangi bir kesi veya iz kalmaz. İşlem anestezi altına yapıldığından bir gece önce saat 00.00 dan sonra hiçbir şey yenmemeli ve içilmemelidir. İşlem sonrasında hasta 1 saat gözetim altında tutulur ve normal hayatına dönebilir.
Yumurta bağışında bulunan donörlerin sadece bir adet döngüsünde olgunlaşan yumurta hücreleri alındığından kendisine hiçbir zararı yoktur.
Hemen başvuru yapmak için iletişim numaramızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
Yurtdışından donör olarak başvuran bayanların yaşadıkları şehirde takipleri yapılabildiğinden sadece 1 günlüğüne Kıbrıs’a gelmeleri yeterli olmaktadır. Yumurta donörü olmak için yumurta bağışlama bölümümüzü ziyaret ediniz.