LGBTQ+

Doğuş Tüp Bebek Merkezi LGBTQ+

LGBTQ+ Çiftler İçin Tüp Bebek Tedavileri

1. Eşcinsel Erkekler için Seçenekler

Eşcinsel erkekler, taşıyıcı annelik ile birlikte yumurta donasyonu veya embriyo donasyonu seçeneğine sahiptirler. Toplanacak yumurta hücrelerini döllemek için yalnızca bir erkekten alınan spermi kullanmak mümkün olsa da, bazı eşcinsel çiftler, yumurtaların yarısının bir erkeğin spermiyle, diğer yarısını partner erkeğin spermiyle döllendirmeyi tercih edebilirler.

Tedavi sürecinin, yalnızca tıbbi bir tedavi değil, aynı zamanda yasal sözleşmeler, ilgili taraflar için hatırı sayılır bir zaman, enerji ve maddiyat gerektirdiğinin farkındayız. Bir ailenin ihtiyaçlarını karşılayan özelleştirilmiş bir tedavi planı geliştirmeye yardımcı olabiliriz ve ekibimiz hastalara tedavinin her aşamasında yardımcı olmak için gerekli deneyime sahiptir.

2. Lezbiyen Kadınlar için Seçenekler – ROPA Yöntemi Kıbrıs

Bu teknik, iki kadından oluşan bir çiftin tüp bebek sürecini aktif bir şekilde paylaşmasını sağlar, bunlardan biri bebeğe yumurtayı sağlayan genetik anne, diğeri ise hamileliği taşıyan biyolojik annedir. Bu tedavi, aynı cinsiyetten partnerlerin birlikte IVF veya karşılıklı IVF adı verilen bir yaklaşımla hamilelik sürecini paylaşmalarına izin verir.

Partnerden Oosit alımı anlamına gelen ROPA, eşcinsel çiftlerin ‘anneliği paylaşmalarına’ olanak tanır.

Bu yöntemde bir kadından yumurtalar toplanır, embriyo oluşturmak için sperm bankasında sperm seçilir. Daha sonra yumurta ve sperm laboratuvar ortamında bir araya getirilir. Elde edilen embriyolar hamileliği taşımak üzere biyolojik annenin rahmine transfer edilir.

Birçok lezbiyen çift bu ortak yolu seçer. İkinci bir çocuk için yeni denemeye karar verildiğinde yumurtayı kimin sağladığını ve hamileliği kimin taşıdığını tersine çevirmek de mümkündür.

Bankadan Sperm Donör Seçimi 

Anonim bir donörden alınan ve dondurularak saklanan (dondurulmuş) sperm örneği hastanın fiziksel özelliklerine göre hastanın seçimine sunulur ve belirlendikten sonra işleme alınır.

Erkek donörün seçimi, hastalıkların kaygılarını önlemek için psikolojik, fiziksel ve analitik testlerden oluşan titiz seçim protokollerini takip eder. Ek olarak, biyolojik anneye maksimum fiziksel benzerlik aranır.

ROPA Yöntemi Nasıl Yapılır? 

Yumurtaları toplanacak kadın standart IVF sürecine alınır. İlk olarak, aynı adet döngüsünde optimal sayıda yumurta elde etmek için yumurtalıklar stimülasyonuna tabi tutulur. Bu tedavi genellikle yaklaşık 10-12 gün sürer. Hastaya tüm işlemi boyunca belirli günlerde USG taraması ve hormon testleri yapılmaktadır.

Foliküller uygun boyuta ulaştığında, yumurta toplama işlemi ile yumurtalar toplanır. Yumurta toplama işlemi sedasyon altında yaklaşık 15 dk süren çok basit ve hızlı bir işlemdir. İşlem sonrasında hasta yaklaşık 2 saat klinikte odasında dinlendirilir.

Embriyoloji laboratuvarı ekibimiz yumurta toplama işlemi sonrasında seçilen banka spermi ile yumurtaları ICSI yöntemi ile bir araya getirir.

Döllenmeden sonra embriyolar gelişimini tamamlamak inkübatörlere alınır. Süreç boyunca embriyologlar, her bir embriyonun kalitesini belirlemek için morfolojilerini ve hücre sayısını analiz eder. Embriyolar, blastokist aşamasına ulaşana kadar beş veya altı gün inkübatörde kalır. Bu aşamadan sonra en iyi gelişim gösteren kaliteli embriyolar paketler haline getirilerek dondurulur.

Embriyo Transferi 

Embriyonun transferinin yapılacağı biyolojik anne, rahmini hazırlamak ve embriyonun tutunma şansını artırmak için tedaviye başlatılır.

Endometriumun hazırlanması, uygun endometrial kalınlığın elde edilmesi için östrojenler ve progesteron gibi hormonların uygulanmasını gereklidir.

Biyolojik annenin rahmi implantasyona hazır olduğunda, rahim boşluğuna implante edilecek embriyolar çözülür ve embriyo transferi gerçekleştirilir Embriyo transfer işlemi anestezi gerektirmeyen hızlı, kolay ve ağrısız bir işlemdir.

Embriyo transferinden 12 gün sonra hamileliğin tespit edilmesi için beta-hCG kan testi yapılır.

Nasıl Karar Verilir?

Her birinin hangi role sahip olacağı, yani hangisinin yumurta sağlayacağı ve hangisinin bebeği doğuracağı kararı çiftin kararıdır. Çoğu durumda, her ikisi de anne olmak ister, ancak yalnızca bir tanesi hamile kalma arzusuna sahiptir. Her ikisi de taşımak ve sadece bir çocuk sahibi olmak istediğinde, doktorlarımız, gebelik şansını en üst düzeye çıkarmak için en iyi seçeneği önerecektir.

3. Transseksüel Bireyler için Seçenekler

RMA, hem geçiş öncesi hem de geçiş sonrası trans bireylere ve çiftlerde doğurganlığın korunmasını sağlar. Hormon tedavisi veya ameliyattan önce yumurtaların, spermlerin veya embriyoların dondurulması, gelecekte planlanan gebeliğin genetik yapısına katılma fırsatı verecektir.

Bazı trans hastalar kendi başlarına hamile kalabilirken, bazıları hamile kalabilmek için IVF tedavisine ihtiyaç duyabilir.

Tedavi seçenekleri şunları içerir:

IVF, yumurta donasyonu, sperm donasyonu, embriyo donasyonu ve taşıyıcı anneliktir.

Tedavi sırasında trans hastaların hormon tedavisini geçici olarak ertelemesi gerekebilir. Doktorlarımız, hormon tedavisine ayırdıkları süreyi en aza indirmeye yardımcı olmak için hastalarla yakın işbirliği içinde çalışacaklardır.

Sizi Arayalım

ya da 0548 854 70 70 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Takibe Al

Doğuş IVF Logo
Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi
Op. Dr. Şevket Alptürk İletişim için: 0548 854 70 70 📞 KKTC Lefkoşa📍
www.cyprusivf.net 🏩

Arama Yapın

Son Yazılar